Detta är information från ICA Försäkring

”Det var kombinationen av pris och innehåll”

När Sanna Carlström nyligen köpte sin nya begagnade bil ställdes hon inför valet av bilförsäkring.
Efter mycket letande på nätet föll valet på ICA:s bilförsäkring.
– Det var kombinationen av pris och innehåll som fick mig att välja ICA Försäkring, och jag är jättenöjd, säger Sanna.

Hur mycket borde din bilförsäkring kosta egentligen?
Här får du svar direkt!

Det finns mycket man ska tänka på när man köper en ny bil. Inte minst när det kommer till försäkringen på den nya ”familjemedlemmen”. Vad som ingår i bilförsäkringen för de olika försäkringsbolagen i Sverige varierar stort – så också priset.

Men det gäller att jämföra de olika försäkringarna och bestämma vad som är viktigt för just dig och din bil att vara försäkrad för.

”Både priset och innehållet”

Det var när Sanna Carlström på Värmdö utanför Stockholm köpte sin nya bil som det blev aktuellt att försöka få den bästa tänkbara försäkringen för bilen. Efter noggranna efterforskningar på nätet stod valet mellan ett par olika bolag.

– Jag och min man tittade på de olika delarna som är viktigt att de ingår när man köper en begagnad bil och försökte hitta alternativ som passade oss bäst. Naturligtvis var det både priset och innehållet i försäkringarna som var viktigt, säger Sanna och fortsätter:

– ICA:s bilförsäkring kom snabbt upp som ett starkt alternativ.

Nyfiken på hur billig din bilförsäkring kan bli?
Se ditt pris direkt här!

”Enkel och begriplig”

Något som Sanna upplevde som mycket positivt och lättöverskådligt var möjligheten att skräddarsy sin försäkring utefter sina och familjens behov. Några enkla tryck på hemsidan så fick hon reda på hur mycket det kostade med olika tillägg.

– Ja, det kanske många andra bolag också har, men jag kände att ICA Försäkrings digitala lösning var väldigt enkel och begriplig. Vi kunde enkelt se hur mycket vi skulle behöva betala om vi ville att försäkringen skulle innehålla en hyrbil om den gick sönder och vi kunde själva styra om vi ville ha en lägre eller högre självrisk.

”Tydligt förklarade och valbara”

För Sannas del – som bor på Värmdö – var det viktigt att den nya bilförsäkringen skulle innehålla extra skydd vid eventuella viltolyckor.

– Jag ville ha en försäkring för vilt vilket ingick utan extra kostnad i helförsäkringen. Det var också väldigt positivt att man direkt kunde se vad som ingick och inte ingick i bilförsäkringen. Alla tänkbara tillägg till försäkringen var tydligt förklarade och valbara vilket jag tyckte var super.

Och just möjligheten att själv styra och skräddarsy sin egen försäkring på ett enkelt och tydligt sätt var något som till slut gjorde att valet föll på ICA Försäkring.

– Ja, jag såg snabbt att man kunde laborera med det man ville skulle ingå i försäkringen och se hur priset justerades eftersom.

Men även priset på bilförsäkringen var något som stod ut till ICA Försäkrings fördel.
Hos ICA Försäkring är priserna prutade och klara, vilket betyder att du får lägsta pris direkt utan kravet att flytta flera av dina försäkringar.

– Vi upplevde att utefter det vi var ute efter så var ICA Försäkring det mest prisvärda alternativet. De var ungefär lika billiga som en annan konkurrent, men ICA Försäkring hade lite bättre innehåll i försäkringen.

Kolla: Så lite borde din bilförsäkring kosta

”Kvalitet och trygghet”

Redan innan detta var familjen kunder hos ICA och gjorde att förtroendet för varumärket och företaget var starkt.

– Ja, ICA som företag är ju kopplat till kvalitet och trygghet. Vi handlar i dag ofta på ICA och har ett ICA-kort. I och med att vi tecknade ICA Försäkring så får vi också bonus på försäkringspremien varje månad. Det var något som jag såg av en slump och som var väldigt positivt. Handlar man mycket på ICA och har försäkring genom ICA så är det ju dubbelt så bra, skrattar Sanna.

Hur har bemötandet med ICA Försäkring varit?

– Som tur är har jag ännu inte behövt ha så mycket kontakt med försäkringsbolaget. Men den lilla kontakt vi har haft har varit snabb och bra. Jag gillar att de inte är så himla traditionellt att man måste få hem buntvis med papper som man ska signera och så. ICA Försäkringar har allt sånt digitalt vilket jag gillar.

”Spännande uppstickare”

Och även om det inte gått så lång tid sedan Sanna Carlström blev kund hos ICA Försäkring så är hon nöjd med sitt val.

– Det var jättesmidigt att jämföra och att teckna försäkringen. Jag skötte allt helt digitalt och det var superenkelt att koppla till autogiro.

Om du skulle välja i dag – Vilket bolag skulle du då välja?

– Det hade absolut blivit ICA Försäkring. Vi är jättenöjda med valet. För mig är det en spännande uppstickare i försäkringsbranschen, avslutar Sanna Carlström.

Se ditt pris direkt – kolla hur billig och bra din försäkring blir