Detta är information från ICA Försäkring

”Valet var givet – ICA Försäkring hade det bästa för oss”

Det är viktigt att ha ett bra skydd i form av en komplett hemförsäkring.
När Alexy och Ibaa köpte lägenhet tillsammans gjorde de en ordentlig jämförelse utifrån deras villkor och krav.
Och svaret var tydligt – ICA Försäkrings hemförsäkring.
– Innehållet i ICA:s hemförsäkring, allt som ingick i form av reseskydd, cykelförsäkring och lösöresskyddet, var det som fällde avgörandet. Att priset var det bästa och att vi får ICA-bonus på hela försäkringsbeloppet är fantastiskt, säger Alexy.

Hur mycket du kan spara på din hemförsäkring?
Här kan du se ditt pris direkt!

ICA Försäkring är inte bara Sveriges nya försäkringsbolag utan även det snabbast växande försäkringsbolaget i landet. Och ICA Försäkring har blivit ett mycket populärt alternativ, både när det gäller hem- och bilförsäkring.

– Vi växer snabbast på konsumentmarknaden och i genomsnitt växer vi med 30 procent per år, vilket är åtta gånger marknadstillväxten. Det är något som vi är väldigt stolta över, säger Johan Nilsson, produktansvarig Egendom på ICA Försäkring och tillägger:
– Vi erbjuder bra försäkringar med schyssta villkor, våra försäkringar är dessutom prisvärda och generöst utformade.

”Noggrann jämförelse”

Ett par som har hittat och valt ICA som försäkringslösning när det gäller hemförsäkring är Alexy, 42 år, och Ibaa, 35 år.

– När vi flyttade in i vår bostadsrätt i Solna i oktober 2018 gjorde vi en noggrann kontroll på nätet och jämförde olika hemförsäkringar, berättar Alexy.

Efter en stunds jämförelser – både när det gällde pris, innehåll och tilläggsförsäkringar – stod ett försäkringsbolag ut lite extra.

– ICA Försäkring hade bäst pris i förhållande till det som vi ville ha. Vi har en del dyra elektriska produkter hemma och ville därför ha bästa tänkbara skydd för dessa. Dessutom kollade jag också på självrisken ifall något skulle hända, berättar Alexy.

Nyfiken på hur mycket du kan spara på din villaförsäkring?
Här kan du se ditt pris direkt!

Drulleförsäkring ingår

I hemförsäkring från ICA Försäkring ingår ett omfattande skydd för ditt hem och dina saker. Lösöret i hemmet är försäkrat upp till en miljon kronor och du får en drulleförsäkring utan extra kostnad. Dessutom en väl tilltagen cykel- och barnvagnsdel för att täcka upp ifall tjuven skulle vara framme.

En annan bidragande orsak till valet av ICA Försäkring för Alexy och Ibaa var det omfattande reseskyddet som ingår.

”Bästa reseskyddet i Sverige”

Just nu avråder UD från de flesta icke nödvändiga resor till följd av Coronaepidemin och det innebär såklart att många resplaner är lagda på is.

– Det är riktigt, just nu ska man i möjligaste mån avstå resande för sin egen och andras säkerhet. Dessutom är det så att försäkringsskyddet inte gäller om man mot UD:s inrådan reser utomlands. Då är det klokare att vänta och åka när det är säkert.

– Men även när den nuvarande pandemin klingat av är det jätteviktigt att man har ett tryggt reseskydd. Vård och sjuktransporter utomlands har en helt annan prislapp än man som svensk är van vid och vid allvarlig sjukdom kan man få kostnader som kan påverka privatekonomin under lång tid framåt om man inte har försäkring. ICA Försäkring är ett bra val. Vi har ett riktigt bra reseskydd, ett av de absolut bästa i Sverige om man väljer Plusförsäkring enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå. En hemförsäkring i dag handlar om så mycket mer än bara en försäkring för din lägenhet eller bostad, det handlar om resor, cyklar och mycket mer. Och därför vill vi kunna erbjuda en så komplett försäkring som möjligt, säger Johan Nilsson, produktansvarig Egendom på ICA Försäkring och tillägger:

– Med oss behövs därför inga fristående reseförsäkringar för resor upp till 60 dagar.”

Nyfiken på hur mycket du kan spara på din hemförsäkring?
Här får du svar direkt!

Resor och cyklar

– Ja, både jag och min partner reser vanligtvis också ganska mycket för att hälsa på familj och vänner runt om i världen och där var reseförsäkringsdelen i hemförsäkringen en viktig del, säger Alexy.

Reseskyddet räcker alltså i 60 dagar, men det går att kompletteras med en Plusförsäkring som bland annat kan ge ersättningsresa vid skada eller akut sjukdom.

I hemförsäkringen ingår en cykelförsäkring, där ersättningen kan bli upp till 50 000 kronor, och det var något som tilltalade Alexy.

– Absolut, både jag och min partner hade tidigare fått våra cyklar stulna så den delen tittade jag också på innan vi bestämde oss.

Hur mycket pengar kan du spara på din villaförsäkring?
Här kan du se ditt pris direkt

”Bäst pris och innehåll”

Hur upplevde du att det var att teckna försäkring med ICA Försäkring?
– Det var superenkelt och jag skötte allt via nätet.

– Jag tyckte det var otroligt smidigt att kunna se allt som ingick och att dessutom kunna addera försäkringar. Allt var överskådligt och enkelt.

Hur var det med priset i jämförelse med andra aktörer?
– ICA Försäkrings hemförsäkring passade oss bäst både när det gällde villkor och tilläggsmöjligheter, men också när det gällde priset. Jag förstår inte varför fler inte har ICA Försäkring, kanske vet de bara inte om det.

I dag är det dock enkelt att se själv om ICA Försäkring kan matcha dina befintliga försäkringar. Tack vare ”Försäkringsutmanaren” på ICA Försäkrings hemsida kan du enkelt logga in med bankID och jämföra dina försäkringar i dag med ICA Försäkrings alternativ.

Hur mycket du kan spara på din villaförsäkring?
Fyll i dina upgifter och se ditt pris direkt!

Säkert och tryggt

Alexy och Ibaa är mycket nöjda med sitt val av försäkringsbolag, även om de inte ännu har behövt nyttja ersättningar eller liknande.

– Peppar, peppar. Vi har inte behövt hjälp angående våra försäkringar ännu. Men vi är mycket nöjda med ICA Försäkring. Vi betalar ett par hundralappar i månaden och känner att vi har en säkerhet och en trygghet. Det är otroligt skönt, säger Alexy.

Om du skulle göra valet i dag – hur skulle du tänka då?
– Då skulle jag definitivt välja ICA Försäkring igen. Vi funderar nu på att skaffa bil och då kommer jag att ta försäkringen på den även via ICA Försäkring. Det är så smidigt och enkelt. Och kostar inte mycket.

Bonuspoäng på försäkringen

ICA Försäkrings alternativ tål att jämföras, de har fått höga betyg på Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelser. Och som en liten bonus får du som är stammis på ICA bonus på hela försäkringskostnaden.

– Precis, det spelade faktiskt en liten roll i valet också. Vi är trogna ICA-kunder och att få poäng på försäkringen ger ju oss något tillbaka. Det är superbra, avslutar Alexy.

Hur mycket pengar kan du spara på din villaförsäkring?
Här kan du se ditt pris direkt